A smaragd tuja nagyon népszerű növény hazánkban, ami nem véletlen, hiszen kifejezetten kellemes hangulatot adhat kertünknek. A múlt évszázad közepén viszont itthon is megjelent a borókaszú nevű kártevő, ami kifejezetten ezeket a növényeket támadja, és ha nem lépünk időben, akár komolyabb károkat is szenvedhet tujánk. Ám megfelelő kertgondozással ez elkerülhető!

A legjobb megelőzés a borókaszú ellen, ha rendszeresen tápoldatozzuk tujáinkat, és minden szükséges feltételt megteremtünk az egészséges fejlődéshez, hiszen ezek a kártevők inkább az elhanyagolt növényeket szeretik. Ha mégis megjelenik a borókaszú, azt a hirtelen elsárguló hajtásokból vehetjük észre. Ekkor fontos, hogy minél előbb metsszük le az adott hajtást, és ha indokoltnak érezzük, akár a főbb ágakat is megmetszhetjük a problémás területen!

Bízza ránk a kertgondozást, és garantáltan nem kell aggódnia a kártevők, illetve az egyéb hasonló gondok miatt! Kérdéseivel keressen fel minket bizalommal, csapatunk szakmai hátterével olyan kertje lehet, amilyenre mindig is vágyott!