Sokan szeretünk gyümölcsfákat nevelni otthonunkban, hiszen a házi, saját magunk által megtermelt gyümölcsnél kevés finomabb dolog van, ám ennek feltétele a megfelelő kertgondozás! A gyümölcsfák metszésére rendszeresen szükség van, de az idősebb, szerteágazó koronájú fák esetében oda kell figyelnünk néhány tényezőre, mielőtt megkezdjük a metszést.

A metszés során igyekeznünk kell úgy kialakítani az ágakat, hogy nagyjából egyforma arányban ágazzanak szerte minden oldalon, ez a ritkító metszés. A fiatalító metszés célja pedig az, hogy minden olyan ágat eltávolítsunk, ami nem, vagy csak kevéssé hoz már új hajtásokat, így javíthatunk a termés minőségén és mennyiségén. El kell döntenünk, hogy milyen magas legyen a fa a metszés után, és teret kell engednünk a metszés után kirügyező friss hajtásoknak. A metszések helyén alkalmazzunk gombaölő szert!

Ha szeretné profikra bízni az idős gyümölcsfák metszését, illetve az egyéb kertgondozási teendőket, akkor a legjobb helyen jár! Kérdéseivel bátran keressen fel minket a megadott elérhetőségeinken!